Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vīķe-Freiberga partijas pielīdzina ''kazlēniem, kas lēkā apkārt pa pļavu''

© F64

Latvijas vēlētājam aizvien nav pietiekamas pieredzes un izpratnes par valstī pastāvošo daudzpartiju sistēmu, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Jautāta, kādas ir viņas lielākās bažas saistībā ar rudenī gaidāmajām 13.Saeimas vēlēšanām, eksprezidente atzina, ka ir norūpējusies par to, ka partijas, kas pamanās iegūt samērā lielu vēlētāju atbalstu, drīz vien atkal to pazaudē. Tas traucējot panākt politisko stabilitāti valstī.

"Mums iet tā kā pa jūras viļņiem: vienu brīdi viena partija kaut cik iegūst atbalstītājus, kas ir sajūsmā par viņiem, bet sajūsmas laiks ir ārkārtīgi īss. Un te diemžēl ir manāms, ka mums īsti nav pieredzes ar daudzpartiju sistēmu, neraugoties uz to, ka pietiekami daudz gadu ir pagājuši. (..) Publikai nav izpratnes par to, ka kaut kāda stabilitāte partijām ir nepieciešama, lai būtu stabilitāte valstī," skaidroja Vīķe-Freiberga.

Pēc viņas teiktā, ja ik pēc dažiem gadiem kāda partija izjūk vai zaudē savus atbalstītājus, tad tas izskatās pēc "kazlēniem, kas lēkā apkārt pa pļavu", nevis pēc nopietnas politiskās sistēmas. "Politiski tas ir ļoti neizdevīgi un nelabvēlīgi valstij. Nu, nav labi, nav labi," rezumēja eksprezidente.