Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

ZZS vēlreiz apstiprina, ka koalīcijā nekad nesadarbošoties ar ''Saskaņu''

© F64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nākotnē ir gatava sadarboties koalīcijā ar visiem politiskajiem spēkiem, izņemot "Saskaņu", sestdien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Krauze uzsvēra, ka tā ir "skaidra vēsts Zaļo un zemnieku savienības vārdā", un aicināja izbeigt spekulācijas šajā jautājumā.

ZZS Saeimas frakcijas un LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka politiskais spēks ir gatavs sadarboties tikai ar tādiem politiskajiem spēkiem, kam ir līdzīgs redzējums nacionālajos jautājumos.

Brigmanis arī atsaucās uz sestdien partijas apstiprinātajā programmā pausto, ka LZS ir nacionāla, latviska partija, kas nešķiro valsts iedzīvotājus pēc to etniskajām iezīmēm, bet apvieno spēkus, lai saglabātu latviešu valodu un pārējās Latvijas vērtības.

Jau ziņots, ka LZS sestdien kongresā pieņēma programmu "100 punkti Latvijas simtgadei", kurā iestājas par decentralizāciju valsts pārvaldē un pauž pārliecību, ka lēmumi jāpieņem, cik vien iespējams tuvu tiem, kurus šie lēmumi skars.

ZZS sarakstu līderi vēlēšanu apgabalos rudenī gaidāmajās 13. Saeimas vēlēšanās būs Ministru prezidents Māris Kučinskis ("Liepājas partija"), finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola ("Latvijai un Ventspilij"), ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis (LZS), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (LZS) un Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze ("Latvijai un Ventspilij").

LZS ir viena no divām ZZS pamatpartijām.