Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ģenerālprokurors izteicis savu prognozi par Saeimas vēlēšanām

© F64

Politiskā kampaņa pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām būs "izcili netīra", intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Viens pret vienu" sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Vaicāts, kas viņam liek tā domāt, ģenerālprokurors apgalvoja, ka "ir dažādas indikācijas, ka šī cīņa būs ārkārtīgi svarīga un tiks izmantoti dažādi dokumenti". Kalnmeiers uzsvēra, ka nedrīkst stāstīt visu, kas viņam ir kļuvis zināms, pildot amata pienākumus.

Ģenerālprokurors raidījuma gaitā vairākkārt uzsvēra, ka savu darbu dara godīgi un nekādus dokumentus nevienam nenopludina.

Vaicāts par viņa iespējamo noklausīšanos, Kalnmeiers sacīja, ka viņam pilnīgi noteikti nav ko slēpt, jo mājās ar tuviniekiem pārrunā tikai ģimenes lietas, nevis kādus ar darbu saistītus noslēpumus.

Kā ziņots, Kalnmeiers publiski paudis aizdomas, ka savulaik kāds viņa dzīvesvietā slēpti uzstādījis noklausīšanās ierīces. Šādas aizdomas viņam radušās pēc suņa izkļūšanas no pagalma un uz paklāja atrastas aizdomīgas detaļas, kas varētu būt saistīta ar noklausīšanās ierīcēm.

Ģenerālprokurors iepriekš Latvijas Radio apgalvoja, ka nevienu personu, kura būtu saistīta ar minētajiem notikumiem, viņš nosaukt nevar.