Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Saskaņu" pamet 113 Jelgavas nodaļas biedru

© F64

Protestējot pret politiskās spēka centrālās valdes lēmumu, par izstāšanos no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" paziņojuši 113 Jelgavas nodaļas biedri, informēja līdzšinējais nodaļas vadītājs, Jelgavas domes deputāts Ivars Jakovels.

SDP "Saskaņa" Jelgavas pilsētas nodaļas 113 biedri partijai iesnieguši paziņojumu par izstāšanos no tās. Partijas rindu atstāšana ir politisks protests SDP "Saskaņa" centrālās valdes 2017. gada 13. septembra valdes lēmumam, saskaņā ar kuru nolemts reorganizēt Jelgavas pilsētas nodaļu, atceļot demokrātiski ievēlētas vietējās valdes pilnvaras, apvienojot to ar Jelgavas novada nodaļu un ignorējot Jelgavas biedru viedokli, tādējādi savdabīgi novērtējot nodaļas aktīvo un rezultatīvo darbu, kā rezultātā trešo sasaukumu pēc kārtas tika nodrošināta otra lielākā deputātu pārstāvniecība Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Starp partijas rindas atstājušajiem ir Jelgavas pilsētas domes deputāts Ivars Jakovels; Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācībspēki - Reinis Ziemeļnieks, Ilmārs Preikšs un Vita Cintiņa; sporta treneri - Aleksandrs Knohs, Aleksejs Bistrovs un Sergejs Rubļovs; Zemgales novada celtnieku kluba valdes priekšsēdētājs Viktors Liepiņš; SIA "Zemgales EKO" valdes loceklis Aleksejs Jankovskis; AS "Latvijas Gāze" Jelgavas iecirkņa galvenais inženieris Andis Šeršņovs, partijas centrālās revīzijas komisijas sekretārs Viktors Kovšovs, partijas centrālās ētikas komisijas sekretāre Oksana Ignatova u.c.

Par iemeslu šādam centrālās valdes lēmumam, reorganizēt Jelgavas pilsētas nodaļu, kalpojis partijas Jelgavas pilsētas nodaļas atbilstoši statūtiem pieņemtais lēmums 2017. gada 13. jūnijā, izslēgt no partijas biedru rindām Sergeju Stoļarovu par statūtu pārkāpumiem, biedru kopsapulces lēmumu nepildīšanu un no partijas atsevišķu pēcvēlēšanu sarunu realizēšanu, tādējādi nodarot kaitējumu partijas tēlam un apgrūtinot priekšvēlēšanu programmas īstenošanu. Jelgavas pilsētas nodaļas skatījumā jaunievēlētais deputāts izdarīja visu, lai SDP "Saskaņa" Jelgavas pilsētā paliktu opozīcijā. Attiecīgi, partijas centrālā valde, izvērtējot visu informāciju, - pieņēma lēmumu, apbalvot šķeltnieku, atjaunojot partijas biedra statusā, un sodīt nodaļu par gatavību uzņemties atbildību un kopīgi ar citiem domē pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem realizēt partijas priekšvēlēšanu programmu.

Paziņojumu parakstījušie uzsver, ka savulaik ir pievienojušies partijai, vadoties pēc "Saskaņas" publiski deklarētiem politiskajiem principiem - demokrātija, tiesiskums un labklājības valsts būvniecība. Šo mērķu realizācija ir iespējama tikai uzņemoties atbildību un rodot sadarbības iespējas ar citiem politiskajiem spēkiem valsts un pašvaldību līmenī.

"Vēlamies pateikt paldies ikvienam, kurš mūs ir atbalstījis aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās. Tieši vēlētāju atbalsts dod mums spēkus turpināt iesāktos darbus jelgavnieku un pilsētas labā. Vienlaikus vēlamies atvainoties, ka šādos apstākļos būs daudz sarežģītāk izpildīt visus priekšvēlēšanu solījumus, bet tieši mūsu sniegtie solījumi un demokrātijas, tiesiskuma un labklājības valsts vērtības, kuras pārstāvam, neļauj mums turpmāk palikt partijā, kas šobrīd ir pazaudējusi savus vērtību orientierus. Tā būtu vienkārša maldināšana," uzsver Ivars Jakovels, Jelgavas pilsētas domes deputāts.