Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ameriks: Saeimā ir daudz runātāju un tukšu filozofu, kas māca pašvaldības, kā tām dzīvot

© Kaspars Krafts/f64

Vajadzētu būt tā, ka Saeimā var ievēlēt tādus politiķus, kuri kaut reizi bijuši pašvaldības deputāti, uzskata partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) vadītājs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Uzrunā partijas kongresā viņš pauda, ka tad politiķi saprastu vēlētāju vajadzības, jo būtu guvuši pieredzi pašvaldībā. Pēc darba pašvaldības deputāta amatā politiķi varētu pretendēt uz darbu Saeimā. "Mums ir otrādi," sacīja Ameriks, piebilstot, ka Saeimā nokļūst cilvēki bez pieredzes pašvaldībā un tad māca pašvaldības, kā tām dzīvot. Pēc politiķa domām, tas ir ačgārni.

Viņš uzskata, ka politikā ir daudz runātāju un tukšu filozofu. Pierādījums tam esot pašreizējā situācija Saeimā, kur "partijas dalās, deputāti stājas no tām ārā". Pēc Amerika domām, katrs Saeimas deputāts meklēt iespēju saglabāt savu vietu pēc nākamgad gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Ameriks piedāvāja šodien kongresā lemt par pilnvarojumu partijas valdei runāt par iespējamu sadarbību ar reģionālajām partijām, startējot Saeimas vēlēšanās. Paredzēts, ka GKR lēmumu par Saeimas vēlēšanām pieņems kongresa noslēgumā.

Ameriks informēja, ka pašlaik GKR apvieno 542 biedrus. Kongresa sākumā tam bija reģistrējies 221 politiskā spēka pārstāvis.

Kā ziņots, GKR, kas pašvaldībā līdz šim allaž sadarbojusies ar partiju "Saskaņa" un veidoja vienotu sarakstu uz vēlēšanām, uz nākamā gada Saeimas vēlēšanām sadarbības partnerus varētu meklēt reģionālo partiju vidū.