Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ašeradens: "Vienotība" atjaunos savas vērtības, lai atgūtu vēlētāju uzticību

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Parija "Vienotība" patlaban strādā pie savu vērtību atjaunošanas, lai atgūtu saiti ar partijas biedriem un vēlētājiem, šodien pēc "Vienotības" domes sēdes žurnālistiem sacīja partijas vadītājs Arvils Ašeradens.

Viņš informēja, ka "Vienotības" valdē tika izvērtēti neatliekami risināmie jautājumi un tika secināts, ka ir jāanalizē, ko partijas biedri domā par "Vienotības" pārstāvētajām vērtībām. Tāpēc šodien tika rīkots partijas biedru seminārs, kurā gūtās atziņas kalpos par pamatu jaunam politiskajam piedāvājumam.

"Mēģināsim saprast partijas biedru domas par "Vienotības" esošo politisko piedāvājumu un, balstoties uz šiem vērtējumiem, izstrādāsim jaunu vērtību deklarāciju un partijas programmu," sacīja Ašeradens.

Politiskā spēka vadītājs atzina, ka patlaban spēkā ir 2011.gadā uzrakstīta "Vienotības" programma, kas sen nav koriģēta, jo iepriekš partija vairāk koncentrējās uz varas procesiem. Taču tagad "Vienotības" valde lēmusi tikt skaidrībā ar partijas piedāvājumu.

"Kaut kādā brīdi pazaudējām saiti gan ar vēlētājiem, gan partiju. Tāpēc tagad strādājam ar jaunu pieeju - cenšamies atjaunot praksi, ka, izstrādājot partijas piedāvājumu, šajā procesā iesaistās visi," teica Ašeradens.

Patlaban "Vienotība" strādā pie digitālas partijas idejas, kas partijas biedriem ļaus vieglāk paust savas domas un priekšlikumus. Nesen notikusi "Vienotības" biedru aptauja digitālajā vidē, kurā piedalījušies vairāk nekā 220 biedri.

Lūgts iezīmēt partijas aptuvenus rīcības virzienus, Ašeradens pauda piesardzību. "Rīcības virziens patlaban sāk izkristalizēties, bet pagaidām vēl negribu apgalvot, ka mums ir skaidrs plāns. Es gribu, lai partijas biedri izsaka viedokļus un mēs kopīgi nonākam pie mērķiem, nevis vadība ir tā, kas pasaka partijas virzienus," uzsvēra "Vienotības" vadītājs.

Savukārt "Vienotības" domes vadītājs Krišjānis Kariņš žurnālistiem stāstīja, ka partijas diskusijās izskan dažādi viedokļi par "Vienotības" vērtībām, bet tie nav pretrunīgi.

"Šā gada decembrī turpināsim darbu, kad "Vienotības" valde un dome pieņems jaunu, atsvaidzinātu parijas vērtību deklarāciju, uz kuras bāzes pilnveidosim partijas programmu. Mūsu mērķis ir panākt, lai vēlētāji saprot, kas ir "Vienotība", un vai šāda politika ir atbalstāma, vai nav," piebilda Kariņš.

Viņš atzina, ka "Vienotība" ir bijusi popularitātes virsotnē, tomēr tagad partija ir zaudējusi lielu daļu agrākā sabiedrības atbalsta. Tāpēc patlaban "Vienotība" meklē jaunus atspēriena punktus.