Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Cīrule atvainojusies par pieļautajām kļūdām; darbinieku izglītību tāpat neatklāj

© Ilze Zvēra/f64

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerālsekretāre Ilze Cīrule atvainojusies par kļūdu skaidrojumā, kā dēļ nevar atklāt darbinieku izglītības līmeni.

Portāls Pietiek.com raksta, ka viņu publicētajos trīs dokumentos redzams, ka "vispirms VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule norāda vienu VID lēmumu apstrīdēšanas kārtību, tad paskaidrojumos tiesai mēģina no lietas iztiesāšanas izvairīties, norādot, ka viņas pašas norādītā apstrīdēšanas kārtība neesot pareiza, tāpēc lieta tiesā neesot izskatāma, līdz beigu beigās viņai nākas atvainoties par "pieļautajām kļūdām"."

Tas esot saistāms ar to, ka VID centušies slēpt, ka daži no darbā pieņemtajiem Finanšu policijas darbiniekiem nav ieguvuši darba izpildei nepieciešamo izglītības līmeni. Lai arī Cīrule sniegusi informāciju par darbinieku vārdu, uzvārdu, amatu un pat atalgojumu, izglītība tikusi paturēta noslēgumā, jo esot "ziņas par fiziskās personas privāto dzīvi un līdz ar to ierobežotas pieejamības informācija".

Tas gan neesot patiesībā, ko iepriekš līdzīgā situācijā spriedusi arī tiesa - "persona, kura ir kļuvusi par valsts amatpersonu, zaudē tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību attiecībā uz informāciju par izglītību savas profesionālās darbības jomā, un minētā informācija vairs nav uzskatāma par informāciju par valsts amatpersonas privāto dzīvi, bet gan par vispārpieejamu informāciju".

Par spīti tam, VID veica grozījumus savos normatīvos, kā rezultātā varēja nesniegt šo informāciju. Tas kļuva par iemeslu tiesai ierosināt administratīvo lietu, kas licis Ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore mainīt savu viedokli, nodēvējot to par "kļūdainu".

Beigu beigās, Cīrule dienesta vārdā atvainojusies un sniegusi skaidrojumu par pieļautajām kļūdām.
Tomēr visas epopejas rezultātā Finanšu policijas darbinieku izglītība tā arī nav tikusi atklāta.