Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Konkurss uz VID Nodokļu pārvaldes direktora amatu beidzies bez rezultāta

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu pārvaldes direktora amatu beidzies bez rezultāta, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Konkurss uz VID Nodokļu pārvaldes direktora amatu tika izsludināts šogad marta beigās.

Nodokļu pārvaldes kompetencē ir VID pamatdarbības un atbalsta funkcijas īstenošana nodokļu administrēšanas jomā, likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" izpildes kontrolē (izņemot valsts drošības iestādēs, tiesībaizsardzības iestādēs un citās valsts iestādēs, kuras atbilstoši normatīvajiem aktiem sniedz deklarācijas ar informāciju, kas satur valsts noslēpumu) un sabiedriskā labuma organizāciju uzraudzībā atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Amata pretendentiem bija jābūt akadēmiskajai (maģistra grāds) vai profesionālajai augstākajai izglītībai (maģistra grāds) sociālajās zinātnēs, komerczinībās vai tiesībās, ne mazāk kā piecu gadu profesionālajai pieredzei finanšu un ekonomikas jomā, ne mazāk kā viena gada pieredzei un profesionālajām iemaņām vadošā amatā ar vismaz 40 padotajiem darbiniekiem, zināšanām par nodokļu politiku, administrēšanu un to procesu vadību un pārraudzību, izpratnei par VID pamatdarbības jautājumiem, valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, publiskās uzstāšanās un prezentācijas prasmēm, labām komunikācijas un sadarbības prasmēm, labām krievu un angļu valodas prasmēm, kā arī nevainojamai reputācijai. Amata pretendenti pēdējo triju gadu laikā valsts interesēs nedrīkstēja būt pārcelti citā amatā VID vai no VID uz citu valsts pārvaldes iestādi.

Bruto mēnešalga VID Nodokļu pārvaldes direktoram paredzēta no 2443 eiro līdz 3005 eiro atkarībā no kategorijas, kuru nosaka, ņemot vērā pretendenta profesionālo pieredzi attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā un ir būtiska iestādes funkciju izpildei.

Pieteikties amata konkursam pretendenti varēja līdz 13.aprīlim.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka iepriekšējais VID Nodokļu pārvaldes direktors Juris Gaiķis no 1.marta strādāt par vadītāju Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijā, jo uzvarēja uz šo amatu rīkotajā konkursā. Savukārt VID Nodokļu pārvaldes direktora pienākumus no 1.marta pilda līdzšinējā direktora vietniece Ilze Jankova.