Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Latvijā ieradīsies Baltkrievijas parlamenta vicespīkere

© btv.bl

Šonedēļ līdz 4.maijam darba vizītē Latvijā uzturēties Baltkrievijas parlamenta vicespīkere Marianna Ščotkina.

Saeimā Ščotkina tiksies ar parlamenta priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi (ZZS), plānota tikšanās arī ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni (V) un Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu (V), un abu komisiju deputātiem. Tāpat Ščotkina tiksies ar Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāju Aiju Barču (ZZS), kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu vadītāju Artūru Rubiku (S).

Vizītes laikā Baltkrievijas vicespīkerei paredzētas tikšanās ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS), zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS) un Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu (V).

Rīgā Baltkrievijas delegācija plāno apmeklēt uzņēmumu "Dzintars", kā arī Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskolu un biedrību "Līdere", kur tiksies ar tās vadību. Baltkrievijas vicespīkere apmeklēs arī sanatoriju "Belorusija" Jūrmalā.

Ščotkinu vizītē pavadīs Nacionālās sapulces Pārstāvju palātas Ārlietu komisijas locekle, Nacionālās sapulces darba grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu locekle Anna Starovoitova.

Baltkrievijas parlamenta vicespīkeres Ščotkinas darba vizīte notiks pēc Saeimas priekšsēdētājas biedra Daudzes ielūguma.