Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

LZS valde šodien apstiprinās Grigules izstāšanos no partijas

© F64

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde šodien plāno apstiprināt Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules izstāšanos no partijas.

Valde par šo jautājumu plāno lemt dienas pirmajā pusē, savstarpēji sazinoties, aģentūrai LETA sacīja LZS valdes priekšsēdētāja vietnieks Armands Krauze.

Jau vēstīts, ka lēmumu par izstāšanos no LZS Grigule aģentūrai LETA paziņoja 8.februārī.

Grigule aģentūrai LETA pauda cerību, ka viņas lēmums izstāties no LZS palīdzēs partijai un visai ZZS apvienībai, kas ir uzņēmusies atbildību par valsts vadību, "strauji atjaunot pazaudēto reitingu, kas nokritās pēc politiķu diskusijām par nodokļu likumdošanu, deputātu kvotām, sociālajām garantijām un citiem problemātiskajiem jautājumiem Latvijas tautsaimniecībā".

"Nevēlos nevienam stāvēt ceļā, negribu arī būt šķērslis premjeram Kučinskim, kurš kā bijušais Tautas partijas biedrs jau kopš savas stāšanās amatā 2016.gada sākuma ir vēlējies pievienoties ETP grupai," klāstīja politiķe.

Grigule turpināšot strādāt EP Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupā, vismaz pašlaik nepārstāvot nevienu Latvijas politisko partiju.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis Grigules izstāšanos gan nesaista ar Kučinska virzību pievienoties ETP.