Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Līdz 20. janvārim kļūs zināms ZZS kandidāts Rīgas mēra krēslam

© f64

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) vienošanās par kandidātu Rīgas mēra amatam būtu jāpanāk līdz 20.janvārim, norāda ZS valdes priekšsēdētājs, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētāja vietnieks Armands Krauze.



Viņš uzsver, ka šajā jautājumā šonedēļ notiks intensīvas sarunas starp LZS un Latvijas Zaļo partiju (LZP).

Kā ziņots, no LZP kā iespējamie kandidāti mēra amatam izskanējuši partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars un politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks. Savukārt no LZS kā iespējamie kandidāti minēti Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis Gatis Ābele un partijas ģenerālsekretārs Artūrs Graudiņš.

LZP Rīgas nodaļa nolēmusi kā Rīgas domes priekšsēdētāja kandidatūru no ZZS saraksta atbalstīt Tavaru, aģentūru LETA informēja nodaļas vadītājs Valdis Kalnozols. Savukārt LZP valde iepriekš lēmusi izskatīšanai domes 13.janvāra sēdē virzīt Silenieka iespējamo kandidatūru mēra amatam.

Tomēr Silenieka izteikumi par iespējamo sadarbību ar partiju "Saskaņa" varētu apgrūtināt atbalsta sniegšanu viņam kā iespējamam ZZS kandidātam Rīgas mēra amatam, norādījis Krauze. Lai kļūtu par ZZS Rīgas mēra kandidātu jāsaņem gan LZP, gan LZS akcepts.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija sākumā.