Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Brigmanis: LZS pašlaik neplāno rosināt Grigules izslēgšanu

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Rīgas nodaļā pašlaik nav jūtams noskaņojums rosināt no politiskā spēka izslēgt Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Ivetu Griguli (ZZS), aģentūrai LETA sacīja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Grigule aģentūrai LETA pavēstīja, ka viņas tikšanās ar partijas pārstāvjiem varētu notikt tikai pēc Jaunā gada. Brigmanis izteicās līdzīgi, paužot, ka LZS situāciju par Grigules balsojumu pret cīņu ar Krievijas propagandu varētu vērtēt janvārī, lai gan esot iespējams, ka šī jautājuma skatīšana tiks atlikta pat uz februāri, jo deputātei varot gadīties vēl kāda sanāksme, kuras dēļ varot rasties problēmas piedalīties partijas sanāksmē.

Politiķis norādīja, ka Grigules darbība EP ir jāizvērtē partijas vietējai nodaļai, kuras sastāvā politiķe ir reģistrēta. Vaicāts par iespējamām sankcijām pret deputāti, Brigmanis atbildēja, ka Rīgas nodaļā pašlaik nav redzams noskaņojums rosināt viņas izslēgšanu. Skaidrojot lēmumu pieņemšanas procedūru LZS iekšienē, politiķis vērsa uzmanību, ka par biedru uzņemšana un izslēgšana no LZS sākotnēji lemj vietējā nodaļa un pēc tam valde apstiprina vai neapstiprina nodaļas lēmumu.

Taujāts, vai LZS valde šo jautājumu skatīs, ja vietējā nodaļa nepieņems kādu izšķirošu lēmumu, Saeimas deputāts atteica, ka galvu par to nelauza.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) novembra beigās LTV izteicās, ka partijas vadības līmenī varētu tikt atbalstīta Grigules izslēgšana no partijas. Premjers uzsvēra, ka Grigule pārkāpusi visas robežas, ko vien varēja pārkāpt un neesot nekāda pamata uzskatīt, ka Grigule aizstāv tās intereses, kuras aizstāv valsts.

Brigmanis aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka telefonsarunā Grigulei ir paudis, ka gan viņš personīgi, gan partija Grigules rīcību neatbalsta un ka tā ir pretrunā politiskā spēka programmai.