Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Lietuvas premjers, Eiropadomes prezidents un EP prezidents sveic jauno Latvijas Ministru prezidentu

© F64

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs, Eiropadomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs ceturtdien sveicis jauno Latvijas Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), viņa valdībai sākot darbu.

"Ļoti priecājos par tuvajām un sirsnīgajām Lietuvas un Latvijas attiecībām. Savstarpēja saprašanās, atbalsts un kopīgi centieni mums palīdz attīstīt divpusējās attiecības un panākt kopīgus mērķus. Paturot prātā pašreizējos izaicinājumus starptautiskajam mieram un drošībai, vienotība un ciešs dialogs starp mūsu tautām iegūs īpaši lielu nozīmi. Atļaujiet jums apliecināt mūsu gatavību cieši sadarboties ar Jūsu valdību gan divpusējā līmenī, gan visos starptautiskajos formātos," teikts Lietuvas premjera apsveikuma vēstulē, ko izplatījis valdības preses dienests.

Savu apsveikumu Kučinskim nosūtījis arī Eiropadomes prezidents Tusks. Viņš vēstulē pauž pārliecību, ka Kučinska vadībā Latvija konstruktīvi piedalīsies Eiropas Savienības (ES) attīstībā, laikā, kad tā saskaras ar īpaši būtiskiem izaicinājumiem. Par piemēru Tusks minējis migrācijas krīzi, terorismu, ģeopolitiskos izaicinājumus un Lielbritānijas turpmākās attiecības ar ES. Tusks arī norādījis, ka gaida nākamo tikšanos, kas nākamnedēļ norisināsies Beļģijas galvaspilsētā Briselē.

Vēstules noslēgumā Tusks pateicas iepriekšējai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) par viņas ieguldījumu līdzšinējā darbā, kā arī pauž gandarījumu par izcilo Latvijas pirmās prezidentūras ES Padomē vadīšanu.

Savukārt EP prezidents Šulcs Kučinski apsveicis mikroblogošanas vietnē "Twitter", paužot cerību, ka sadarbība ar Kučinski būs auglīga un ES no tā būs ieguvēja.

Jau ziņots, ka Latvijas Saeima šodien apstiprināja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķa Māra Kučinska veidoto valdību, kurā strādās līdzšinējie trīs koalīcijas partneri - ZZS, "Vienotība" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, taču vadošās pozīcijas no "Vienotības" ir pārņēmusi ZZS.