Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Policijas priekšniekam nākas atvainoties sabiedrībai

© F64

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis atvainojas sabiedrībai par to, ka LTV raidījumā "Dardarija", braucot mašīnā, nebija piesprādzējies.

"Manai rīcībai nav attaisnojuma, lai gan tas tā ir noticis, un noteikti nav labākā prakse. Es atvainojos toreiz blakus sēdošajam zēnam, kurš arī netika piesprādzēts, kā arī visiem tiem, kas skatījās minēto raidījumu," aģentūrai LETA sacīja Ķuzis.

Ceļu satiksmes noteikumi ir jāievēro un policistiem ir jābūt tiem, kas rāda piemēru bērniem neatkarīgi no automašīnas pārvietošanās distances, lai gan Ķuzim brauciens LTV raidījumā bija no Čiekurkalna līdz Valsts policijas koledžai Ezermalas ielā.

Jau ziņots, ka mikroblogošanas vietnē "Twitter" lietotāju uzmanību saistījis LTV raidījumā "Dardarija" sižetā redzamais kadrs, kurā Ķuzis brauc automašīnas aizmugurējā sēdeklī nepiesprādzējies ar drošības jostu.

Viņam blakus sēž arī nepilngadīgs bērns, kurš tāpat nav piesprādzējies. "Twitter" lietotāji, komentējot ainu, spriež, vai šāda VP priekšnieka rīcība ir pieļaujama situācijā, kad policija ar dažādām kampaņām aicina iedzīvotājus lietot drošības jostas, bet VP priekšnieks publiski parāda, ka pats šiem aicinājumiem neseko. Turklāt blakus nepiesprādzējies sēž arī bērns.