Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vējonis: ES lēmums par sankcijām Krievijai bija pareizs

© F64

Eiropas Savienības (ES) lēmums par sankciju ieviešanu pret Krieviju bija pareizs, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents, kurš Zinību dienu pavadīja vizītē Madonas novadā, sarunā ar iedzīvotājiem pārsprieda vairākus jautājumus, tostarp par izglītību, ekonomiku, kā arī par ekonomiskās aktivitātes veicināšanu ar kaimiņvalstīm, tostarp Krieviju, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

Vējonis atgādināja, ka Latvijai kopā ar citām ES dalībvalstīm bija nepieciešams reaģēt uz Krievijas rīcību Ukrainā. "Mums ir jāiestājas par kopējām ES vērtībām, tādēļ uzskatu, ka lēmums par sankciju ieviešanu bija pareizs," iedzīvotājiem sacīja prezidents, piebilstot, ka tas ir arī jautājums par adekvātu un savlaicīgu rīcību, reaģējot uz notikumiem.

Jau ziņots, ka Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.