Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Atklāts Saeimas sēžu lielāko kavētāju saraksts

© F64

Neviens deputāts pavasara sesijā nav neattaisnoti kavējis parlamenta sēdes, bet visvairāk kavējumu reģistrēts Dainim Liepiņam (LRA), Vladimiram Nikonovam (S), Borisam Cilevičam (S), kā arī veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS).

Pavasara sesijā, no 14.aprīļa līdz 19.jūnijam, notikušas 11 Saeimas sēdes, liecina informācija parlamenta mājaslapā. Nevienu sēdi nav apmeklējis Liepiņš, jo viņš nav varējis piedalīties Saeimas sēdēs saistībā ar aizliegumu to darīt.

Saeimas Juridiskajā birojā skaidro, ka deputāts Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, jo 5.februārī parlaments piekrita deputāta Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai.

Nikonovs četras sēdes nav apmeklējis slimības dēļ un vēl vienu reizi viņam bija attaisnots kavējums, Belēvičs nav apmeklējis četras Saeimas sēdes saistībā ar ministra pienākumu pildīšanu, bet Cilevičs trīs sēdēs nepiedalījās, jo bija komandējumos, un vēl vienu reizi viņam reģistrēts attaisnots kavējums.

Kopumā pavasara sesijā reģistrēti 107 sēžu kavējumi. Visvairāk - 35 kavējumi - bija attaisnotie kavējumi, 31 reizi deputāti neapmeklēja sēdes komandējumu dēļ, 15 kavējumi bija saistīti ar neapmaksāto atvaļinājumu, bet pa 11 kavējumiem bija darba nespējas dēļ un sēdes apmeklējumu aizlieguma dēļ.

Neviens no deputātiem nav neattaisnoti kavējis Saeimas sēdes pavasara sesijā.