Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Koalīcija vēl domā par kandidātiem prezidenta amatam

© F64

Valdošās koalīcijas politiskie spēki vēl apspriež iespējamos kandidātus Valsts prezidenta amatam, ko piedāvāt valdības partneriem, lai laicīgi vienotos par kopīgu kandidatūru šim augstajam amatam.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzsvēra, ka katra koalīcijas partija pārrunās šo jautājumu un rīt politisko spēku līderi tiksies, lai mēģinātu virzīties uz priekšu, tādējādi mēģinot saskaņot kopēju kandidātu. Tikšanās paredzēta rīt plkst.11.30 "Vienotības" frakcijas telpās.

Straujuma arī piebilda, ka "Vienotība" apspriež vairākas kandidatūras, tāpat arī no citām partijām pieteikti jauni kandidāti, piemēram, Latvijas Zaļā partija apsver šim amatam pieteikt aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. "Vienotība" par jautājumiem, kas saistīti ar nākamā Valsts prezidenta izvirzīšanu, plāno spriest arī šovakar partijas valdes sēdē.

Valdības vadītāja arī pauda cerību, ka līdz 11.maijam valdošā koalīcija varēs nosaukt savu kandidātu uz prezidenta amatu.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis Edgars Tavars atgādināja, ka ZZS ietilpstošās partijas un sadarbības politiskie spēki aicinātas piedāvāt savu kandidātus šim augstajām amatam. ZZS pie šī jautājuma vēl atgriezīsies, lai vienotos par kandidātiem, ko piedāvāt koalīcijas partneriem.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) joprojām uzskata, ka tiesību eksperts Egils Levits būtu piemērots kandidāts prezidenta amatam, sacīja VL-TB/LNNK politiķis Jānis Dombrava. Viņš gan uzsvēra, ka būtiski vienoties par vienu koalīcijas kandidātu.

Kā ziņots, koalīcijas partijas iepriekš vienojās strādāt kopā, lai censtos vienoties par kopīgu Valsts prezidenta kandidātu.

Līdz šim oficiāli savus kandidātus prezidenta amatam nosauca tikai divas opozīcijas partijas - Latvijas Reģionu apvienība šajā amatā vēlētos redzēt deputātu Mārtiņu Bondaru, bet partija "No sirds Latvijai" - parlamentārieti Gunāru Kūtri.