Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Valsts kancelejai prasa atskaitīties par paveikto, lai nepieļautu "Zolitūdes atkārtošanos"

© f64

Lai sniegtu informāciju par līdz šim paveikto un plānotajām turpmākajām darbībām normatīvo aktu un valsts iestāžu darbības uzlabošanā, kas nepieļautu Zolitūdes lielveikalam "Maxima" līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, uz parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi uzaicināta Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.

Saskaņā ar kancelejas nolikumu iestādes pienākumos ietilpst koordinēt valsts pārvaldes iestāžu sadarbību labas pārvaldības nodrošināšanā, vēstulē Dreimanei norādījis Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL).

Vēstulē kancelejas vadītājai Balodis atsaucas uz valsts politiskās varas pārstāvju līdzšinējo reakciju pēc Zolitūdes traģēdijas - Valsts prezidenta Andra Bērziņa pausto, ka Zolitūdes traģēdija ir neaizsargātu cilvēku slepkavība, tā laika Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) lēmumu atkāpties no amata un Saeimas sperto soli izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju.

Dreimane aicināta ierasties uz komisijas sēdi 9.februārī.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisija izveidota, lai vērtētu Latvijas valsts rīcību pēc traģēdijas. Plānots vērtēt valsts darbības traģēdijas seku novēršanā, kā arī darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu nelaimju atkārtošanos.