Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Straujuma: ministriem nebūtu jāpiedalās 16.marta gājienā pie Brīvības pieminekļa

© F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), komentējot iespēju, ka kāds ministrs 16.martā varētu doties leģionāru un viņu atbalstītāju gājienā pie Brīvības pieminekļa, norādīja, ka šogad nevar rīkoties citādāk kā pagājušajā gadā.

Iepriekšējā Straujumas valdība 2014.gada 11.martā nobalsoja par ministru nepiedalīšanos 16.marta Leģionāru atceres gājienā pie Brīvības pieminekļa. Saistībā ar valdības lēmuma nepildīšanu Straujuma pieprasīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) demisiju.

"Nevaru vienreiz rīkoties tā un otrreiz rīkoties citādāk," žurnālistiem sacīja Straujuma. Taujāta par tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) izteikumiem vietnē "twitter.com", viņa norādīja, ka šis jautājums nav darba kārtībā un vērsa uzmanību uz Rasnača pausto, ka viņš šajā dienā plāno doties uz Lesteni.

Kā ziņots, Rasnačs vakar sociālajā tīklā "twitter" paziņoja, ka 16.martā plāno doties pie Brīvības pieminekļa: "Es iešu pie Brīvības pieminekļa. Cikos? Pēc sava darba grafika. #noteiktiiešu".

Savukārt šodien Latvijas Radio Rasnačs jau stāstīja, ka noliks ziedus Lestenē, taču par iespējamo līdzdalību gājienā pie Brīvības pieminekļa vēl nav izlēmis. Viņš skaidroja, ka dalība gājienā būšot atkarīga no darba grafika.

Jau vēstīts, ka pagaidām oficiāli lēmumi, aicinot ministrus atturēties no dalības 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa, nav pieņemti, tomēr politiķi neoficiāli atzīst, ka arī šogad dalība šajos pasākumos ministriem varētu maksāt amatu.