Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Aptauja: krities atbalsts parlamentā pārstāvētajām partijām

© F64

"Norstat" priekšvēlēšanu aptauja rāda nelielu atbalsta kritumu parlamentā pārstāvētajām partijām, šovakar vēstīja telekompānijas TV3 ziņas. Līderos joprojām ir partijas "Saskaņa" un "Vienotība".

Par "Saskaņu" 12.Saeimas vēlēšanās gatavi balsot 14,5% respondentu, un salīdzinājumā ar iepriekšējo aptauju tās atbalstītāju loks ir sarucis par vienu procentpunktu. "Vienotību" atbalsta 14,1% balsotāju, līdz ar to kritums ir par 1,4 procentpunktiem.

Trešajā vietā ar 6,5% ir partija "No sirds Latvijai", kura piedzīvojusi 0,7 procentpunktu kāpumu, ceturtā ir Zaļo un zemnieku savienība ar 6,2%, kas nozīmē 1,3 procentpunktu kritumu. Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ir 6,1% atbalsts - piedzīvots atbalsta samazinājums par 0,9 procentpunktiem.

Raidījumā netika norādīts, kāda ir aptaujas iespējamā statistiskā kļūda, taču var pieļaut, ka minētajām partijām atbalsta līmeņa izmaiņas ir statistiskās kļūdas robežās.

Pārējām partijām, tostarp Latvijas Reģionu apvienībai, reitings ir zem 2%, informēja TV3 ziņas. No aptaujātajiem 44% atzinuši, ka vēl nezina, par ko balsos, un 4,7% norādījuši, ka nepiedalīsies vēlēšanās.

"Norstat" ir viens no vadošajiem datu vākšanas uzņēmumiem un piedāvā pakalpojumus profesionāliem tirgus pētījumu lietotājiem, liecina mājaslapā "norstat.lv" publicētā informācija.