Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saņemti seši piedāvājumi "Liepājas metalurga" iegādei

© f64

Noslēdzoties saistošo piedāvājumu pieteikumu termiņam par maksātnespējīgās rūpnīcas "Liepājas metalurga" iegādi, tika saņemti seši piedāvājumi no potenciālajiem investoriem.

Investori pārstāv gan Autrumeiropas, gan Rietumeiropas tirgu, teikts maksātnespējas administratora pārstāvju paziņojumā medijiem.

"Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers paziņojumā skaidro, ka līdz 31.augustam, kad pēc mantas pārdošanas plāna iecerēts slēgt darījumu, gaidāms nopietns darbs. Paredzēta detalizēta investoru piedāvājumu, papildu investoru nosacījumu un darījumu struktūras analīze, labākā investora izvēle, darījuma dokumentācijas sagatavošana, saskaņojumu saņemšana un darījuma noslēgšana. Noslēdzošajā pārdošanas procesa posmā būs nepieciešams arī saskaņot darījuma nosacījumus un struktūru starp labāko investoru un trim nodrošinātajiem kreditoriem.

Jau ziņots, ka nesaistošos piedāvājumus bija iesnieguši desmit interesenti, un no tiem tika atlasīti seši labākie, ar kuriem tika turpināta komunikācija.

Vakar beidzās arī pieteikumu termiņš par "Liepājas ostas LM" iegādi. Kopējais pieteikumu skaits būs zināms nākamajā nedēļā, kad tiks saņemti arī pa pastu iesūtītie piedāvājumi. Pēc tam tie tiks izvērtēti, izvēloties labāko piedāvājumu. Mēneša laikā pēc izvēles paziņošanas ir jāslēdz līgums par "Liepājas ostas LM" iegādi.

2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

"Liepājas metalurga" kreditoru prasījumi ir sasnieguši 200,163 miljonus eiro. Kopējā atzītā prasījumu summa ir 200 163 468,55 eiro, no kuras 114 839 710,89 eiro ir nodrošināto kreditoru prasījumi, bet 85 323 757,66 eiro ir nenodrošināto kreditoru prasījumi.