Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Nacionālā apvienība lems par Cilinska atlaišanu

© F64 Photo Agency

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) šodien valdes sēdē plāno lemt par turpmāko rīcību saistībā ar Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) lēmumu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) atbrīvošanu no amata.

Kā ziņots, saistībā ar valdības lēmuma nepildīšanu par nepiedalīšanos 16.marta gājienā Straujuma piektdienas vakarā pieprasīja Cilinska demisiju.

Straujuma uzsver, ka šādu lēmumu ir spiesta pieņemt, jo Cilinskis gan viņai personīgi, gan arī publiski apliecinājis, ka neievēros valdības lēmumu, informē premjerministres padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andis Blinds. Pēc Straujumas domām, Cilinskis šādā veidā palielina riskus atsevišķu radikāli noskaņotu grupu provokācijām.

Cilinskis piektdien no rīta žurnālistiem paziņoja, ka piedalīsies 16.marta pasākumos - gan dosies leģionāru atceres gājienā pie Brīvības pieminekļa, gan dievkalpojumā, gan arī dosies uz piemiņas vietu Lestenē. Viņš uzsvēra, ka to darīs nevis kā ministrs, bet gan kā Latvijas pilsonis.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars sacīja, ka situācija saistībā ar Cilinska atlaišanu ir neloģiska un pat Latvijas valsti pazemojoša, ņemot vērā, ka, piemēram, 9.maija pasākumos piedalās Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Politiķis, paužot personīgu viedokli, norādīja, ka VL-TB/LNNK varētu turpināt darbu koalīcijā, tomēr lēmums šajā jautājumā būs jāpieņem partijas valdei.