Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Jāņos būs jārēķinās ar lietu

Lai gan laikapstākļi uz šo periodu ir ļoti nepastāvīgi, sinoptiķi paredz, ka Jāņos pāri Latvijai ies nokrišņu zona, atnesot īslaicīgu lietu atsevišķos reģionos.

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra pārstāvji portālam nra.lv uzsver, ka nav iespējams svētku dienās prognozēt tikai sausu un karstu laiku vai tikai vēsu un lietainu, laikapstākļi var mainīties, un mainīgi tie visticamāk saglabāsies arī svētkos.

Tomēr nebūs tik auksts kā jūnija sākumā, kad gaisa temperatūra dienā lielākajā valsts daļā nepārsniedza +15 grādus. Tiek prognozēts, ka laiks būs silts, un termometra stabiņš svētkos turēsies ap +20 grādu atzīmei, norāda sinoptiķi.

Prognozes liecina, ka periodā līdz saulgriežiem pārsvarā dominēs mainīgi laika apstākļi. Latviju šķērsos vairāks nokrišņu zonas, visvairāk skarot valsts austrumu daļu, bet vismazāk Kurzemi. Tik vēsas dienas, kā maija beigās un jūnija sākumā vairs nav gaidāmas, tomēr arī karstums būs īslaicīgs, informē meteroloģijas centrs.

Sinoptiķi norāda, ka nākamajā nedēļā Latvijā ir gaidāma kāda diena, kad termometra stabiņš sasniegs +25 grādu atzīmi. Tomēr virs mūsu reģiona vēl joprojām atradīsies robežzona starp siltajām un aukstajām gaisa masām (jeb atmosfēras frontes zona), kas nozīmē, ka silti un sausi laikapstākļi var mīties ar lietainiem.

Pēdējo 52 gadu statistika rāda, ka tikai 37% gadījumā Līgo naktī Latvijā kaut kur ir lijis. Visbiežāk lietus skāris Kuzemi – 40% gadījumu fiksēts lietus, bet visretāk lijis Zemgalē, kur vidēji 30% gadījumu lijis, informē meteroloģijas centrs.