Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Piektdien valdīs brāzmains vējš; var sasniegt ātrumu 21 m/s

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +10..+15 grādu un rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās pretvēja piekrastē sasniedz 15-18 metru sekundē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Saistībā ar negaisa mākoņiem stiprākās vēja brāzmas tika reģistrētas vēlā ceturtdienas vakarā Rīgā - 23 metri sekundē. Dobelē un Staļģenē vēja brāzmu spēks sasniedza 22 metrus sekundē. Lielākais nokrišņu daudzums aizvadītajā diennaktī bija Zemgalē un Vidzemē. Dobelē, Bauskā, Staļģenē un Rūjienā tas sasniedza aptuveni 20 milimetru, Priekuļos - teju 30 milimetru. Kaut neliels lietus bija visā valstī.

Piektdien ciklona ietekmē visā Latvijā pūtīs spēcīgs dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 16-21 metru sekundē, brīdina sinoptiķi.

Šāds vējš var lauzt zarus un atsevišķus kokus, kā arī radīt citus nelielus postījumus.

Kurzemē brīžiem līs, dienas gaitā lietus mākoņi sasniegs arī valsts centrālo daļu. Vietām iespējams pērkona negaiss un krusa.

Maksimālā gaisa temperatūra būs no +14..+16 grādiem Kurzemē līdz +19..+21 grādam valsts austrumos.

Rīgā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz aptuveni 20 metriem sekundē, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19 grādiem, iespējams īslaicīgs lietus.

Laikapstākļus nosaka aktīva ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens 749-753 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, gaidāma tā paaugstināšanās.