Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmdien Latvijas austrumos gaidāma svelme līdz pat +29 grādiem

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Pirmdienas rīts Latvijā ir pārsvarā saulains, bet Kurzemē mākoņi daļēji sedz debesis un vietām īslaicīgi līst, tai skaitā nolijis Liepājā, liecina meteoroloģiskā informācija. Dažviet izklīst migla. Pūš lēns vējš un ir bezvējš. Gaisa temperatūra piecos rītā bija +9..+15 grādu, Kurzemes rietumu piekrastē un daļā Rīgas +15..+17 grādu. Valsts centrālajā un austrumu daļā jau deviņos rītā gaidāmi +20..+23 grādi.

Pirmdien aukstā atmosfēras fronte no rietumiem turpinās šķērsot Latviju un ar lēnu līdz mērenu rietumu vēju ieplūdīs nedaudz vēsāks gaiss, prognozē sinoptiķi.

Rīgā palielināsies mākoņu daudzums, lietus maz iespējams

Sēlijā, Latgalē un Vidzemes austrumu novados pirms frontes ierašanās saule sakarsēs gaisu līdz +27..+29 grādiem, savukārt Kurzemes rietumos un Vidzemes piekrastē maksimālā gaisa temperatūra būs +18..+22 grādi.

Mākoņu daudzums būs mainīgs un vietām īslaicīgi līs.

Rīgā palielināsies mākoņu daudzums, lietus maz iespējams. Vējš iegriezīsies no rietumiem un ziemeļiem, tas pūtīs lēni līdz mēreni. Maksimālā gaisa temperatūra +25 grādi, nedaudz vēsāk būs jūras piekrastē.

Laikapstākļus nosaka mazliet paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 760-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet - arī Rīgā - saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos. Spēkā arī brīdinājums par gaisa temperatūras paaugstināšanos līdz +27..+29 grādiem Latgalē, vietām Vidzemē un Zemgales austrumos.