Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdien nokrišņi nav gaidāmi un gaiss iesils līdz +25 grādiem

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Ceturtdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, daļu Kurzemes sedz zemi mākoņi un migla, liecina meteoroloģiskā informācija. Pūš lēns vējš, daudzviet valda bezvējš. Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +5,3 grādiem Stendē un +5,5 grādiem Rucavā līdz +13,3 grādiem Rīgā un +13,7 grādiem Ainažos.

Ceturtdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā būs +16..+21 grāds piekrastē un +21..+25 grādi pārējā valstī, prognozē sinoptiķi.

Laikapstākļus nosaka anticiklons.

Diena būs pārsvarā saulaina, galvenokārt valsts austrumu pusē sauli brīžiem aizsegs gubu mākoņi, nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūtīs mērens ziemeļu vējš.

Rīgā sauss un saulains laiks, vējš mēreni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, tā ietekmē maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +18 grādiem jūras tuvumā līdz +22 grādiem pilsētas dienvidos.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 768-771 dzīvsudraba staba milimetram jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet valstī, arī Rīgā, ir augsta ugunsbīstamība mežos.