Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdien dienvidaustrumu rajonos gaidāmas stipras lietusgāzes

© Anita Vaivode, F64 Photo Agency

Ceturtdienas rītā Latvijā ir pārsvarā saulains laiks, bet valsts dienvidaustrumos debesis klāj mākoņi un vietām nedaudz līst, liecina meteoroloģiskā informācija. Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,6 grādiem Mērsragā un +6,9 grādiem Zosēnos līdz +14,5 grādiem Rīgas centrā (starptautiskajā lidostā +10 grādu).

Daži negaisa mākoņi var izaugt arī citviet valstī, galvenokārt vakarā un naktī uz piektdienu. Īslaicīgs lietus gaidāms daudzviet.

Ceturtdienas priekšpusdienā Latvijas dienvidaustrumu novadus turpinās šķērsot neliela lietus zona, savukārt pēcpusdienā un vakarā Latgalē un Sēlijā prognozētas pērkona lietusgāzes.

Pērkona negaiss atnesīs intensīvu lietu, iespējamas arī lielas vēja brāzmas un krusa. Daži negaisa mākoņi var izaugt arī citviet valstī, galvenokārt vakarā un naktī uz piektdienu. Īslaicīgs lietus gaidāms daudzviet.

Saulainākā ceturtdiena būs Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumu daļā. Gaiss sasils līdz +19..+25 grādiem. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dažādiem virzieniem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, tā centrs atrodas Polijā. Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminājies līdz 758-759 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet valstī, arī Rīgā, saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.