Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Neticams skats! Kamēr citviet pērkons un +18, Slīterē kupenas

Attēlam ilustratīva nozīme © Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +14..+18 grādu, bet vietām valsts austrumu daļā un Kurzemes piekrastē ap +10 grādiem. Taču izrādās Slītere ne tuvu varēja just pavasari.

Kamēr ceturtdien liela daļa Latvijas iedzīvotāju jau juta pavasara vēsmas un pat pērkona negaisu, tikmēr Slīteres nacionālajā parkā Kurzemes ziemeļos valdīja ziema.

"Banāli, bet Latvija ir liela! Grūti iedomāties, ka kaut kur zibeņo un dārd..." raksta zoologs Vilnis Skuja, kurš dalījies ar foto, kurā redzama Slītere 5. aprīlī - sniegota un ar miglas palagiem klāta.

Ceturtdien Latvijā reģistrēti aptuveni seši simti zibens šautru, liecina "LightningMaps.org" dati. Visvairāk zibeņoja vakarā valsts austrumu daļā. Pēcpusdienā un vakarā Latviju šķērsoja vairāki nelieli negaisa mākoņi, kas atnesa lietusgāzes, vietām arī krusu un vēja brāzmas.

Saskaņā ar latviešu tautas ticējumiem pērkona negaiss agrā pavasarī, kad kokiem vēl nav saplaukušas lapas, vēsta par aukstu un neauglīgu vasaru. Tomēr gandrīz katru gadu kaut daži zibens spērieni Latvijā ir gan ziemā, gan agrā pavasarī.