Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdien pārsvarā būs saulains laiks; ceļi ir slideni!

© F64

Agrā trešdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -2..-3 grādiem Daugavpils apkaimē līdz -7 grādiem daudzviet Kurzemē un -8..-9 grādiem Vidzemē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Deviņu grādu sals reģistrēts Rūjienas pusē. Mākoņi daļēji sedz debesis, vietām nedaudz snieg. Pūš mērens ziemeļvējš.

Trešdien Latvijas lielākajā daļā gaidāms saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Braukšanas apstākļi plkst.7 bija apgrūtināti pa Liepājas šoseju posmā no Kalnciema pagrieziena līdz Apšupes krustojumam, pa Jelgavas šoseju visā garumā, pa Daugavpils šoseju no Lielvārdes līdz Nīcgalei, pa autoceļu Tīnūži-Koknese posmā no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei, pa autoceļu Pļaviņas-Madona-Gulbene posmā no Aiviekstes līdz Madonai, kā arī pa autoceļu Jēkabpils-Rēzekne-Ludza posmā no Jēkabpils līdz Varakļāniem.

Savukārt pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Liepājas, Limbažu, Ogres, Valkas, Ventspils un Valmieras apkārtnēs.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 127 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Vairāk mākoņu saglabāsies valsts austrumos, savukārt no ziemeļrietumiem debesis sāks aizklāt plāni mākoņi, kas sauli padarīs blāvāku. Bez ievērojamiem nokrišņiem.

Lēns līdz mērens ziemeļu vējš pāries ziemeļrietumu un rietumu vējā, vakarā sāks pūst dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs -2..+3 grādi.

Rīgā spīdēs saule, mērenu ziemeļvēju nomainīs nedaudz lēnāks ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra būs aptuveni nulle grādu.

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 761-765 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.