Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Kādi laika apstākļi gaidāmi Vecgada vakarā un 1. janvārī?

© F64

Nedēļas nogalē Latvijā debesis brīžiem skaidrosies un Vecgada dienā gaidāms neliels sals, bet Jaungada naktī atkal kļūs siltāks un daudzviet līs, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

Sestdien valsts rietumu un centrālajos novados uzspīdēs saule, austrumos saglabāsies liels mākoņu daudzums, dažviet Latvijā gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš, gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Naktī uz svētdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz 0..-5 grādiem, arī Vecgada dienā pārsvarā gaidāms neliels sals, daudzviet izveidosies plāna sniega kārtiņa.

Sagaidāms, ka Jaungada naktī ar mērenu dienvidu, dienvidrietumu vēju Latvijā atkal ienāks siltāks gaiss, sniegu daudzviet nomainīs lietus, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..+7 grādiem. Ieplūstot siltam un mitram gaisam, var veidoties dūmaka un migla.

Arī pēc svētkiem brīžiem gaidāmi nokrišņi, gaisa temperatūra būs tāda pati kā decembrī. Bieži veidosies apledojums uz ceļiem.

2016.gada Vecgada dienā, gaisa temperatūrai Kolkā pakāpjoties līdz +9,3 grādiem, tika pārspēts 31.decembra Latvijas siltuma rekords. Šoreiz gadumijā nav gaidāma siltuma rekordu pārspēšana.