Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Uzsnigusī sniega sega saglabāsies līdz pat nākamai nedēļai

© Sputnik/SCANPIX

Šodien Latviju no dienvidrietumiem sasniedza nokrišņu zona, kas virzīsies pāri valsts teritorijai arī gaidāmajā naktī un piektdienas dienā. Gaisa temperatūrai daudzviet pieturoties zem 0 grādiem, pārsvarā gaidāma snigšana, kas nakts laikā centrālajos un austrumu rajonos būs stipra, tādēļ izveidosies 6-8 centimetriem bieza sniega sega, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Brīvdienās laika apstākļus Latvijā turpinās noteikt ciklonu darbība, tomēr to nozīme mazināsies, tādēļ nelieli nokrišņi galvenokārt gaidāmi tikai piekrastes rajonos. Lēns līdz mērens vējš pūtīs no dienvidu puses, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +2…-3 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz -1…+4 grādiem.

AFP/ SCANPIX

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļi būtiski nemainīsies - atsevišķas nokrišņu zonas šķērsos Latvijas teritoriju, daudzviet atnesot slapju sniegu un sniegu, bet līdz ar trešdienu Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masa. Pašreizējās prognozes liecina, ka nākamās nedēļas otrajā pusē daudzviet gaisa temperatūra būs pozitīva - termometra stabiņš vietām pakāpsies pat līdz +6…+7 grādu atzīmei.