Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Uzzini, kādi laikapstākļi gaidāmi turpmākās septiņas dienas

© AFP/ SCANPIX

Ceturtdien Latviju sasniedza siltā atmosfēras fronte, kas teritorijā ienesa siltāku gaisa masu, līdz ar to termometra stabiņš vietām rietumu rajonos šodien pakāpās līdz pat +5…+8 grādiem. Tomēr siltā gaisa masa jau piektdien Latvijas teritoriju atstās, tādēļ brīvdienās gaisa temperatūra atkal pazemināsies, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz piektdienu lielā daļā valsts teritorijas gaisa temperatūra būs pozitīva: +1…+5 grādi, vien vietām valsts austrumu rajonos saglabāsies sals līdz -1 grādam. Līdz ar silto gaisa masu, arī nokrišņu zona, kas gaidāmajā naktī turpinās šķērsot Latvijas teritoriju, vairāk nesīs lietu, kamēr vien vietām austrumu rajonos gaidāms slapjš sniegs un sniegs. Atsevišķās vietās, kur gaisa temperatūra būs ap 0 grādiem, ir gaidāms arī sasalstošs lietus, kas ir īpaši bīstams autovadītājiem - ceļi būs slideni! Naktī piekrastē saglabāsies arī brāzmains vējš, kas brīžiem brāzmās sasniegs 15-17 m/s.

Piektdien dienas laikā gaisa temperatūra vēl saglabāsies salīdzinoši augsta - lielākajā teritorijas daļā tā būs +1…+5 grādu robežās, bet jūras piekrastē, vējam pūšot no ūdens, gaiss iesils līdz +7 grādiem. Dienas pirmajā pusē debesis būs lielākoties apmākušās un pa laikam ir gaidāms lietus, bet pievakarē galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos mākoņi daļēji izklīdīs un debesis pa laikam skaidrosies.

Naktī uz sestdienu, kā arī sestdien dienas laikā Latvijas teritorijā atkal ieplūdīs aukstāka gaisa masa - temperatūra pārsvarā būs 0…+2 grādu robežās, vien piekrastē līdz ar dienvidrietumu vēju gaiss būs nedaudz siltāks: +2…+5 grādi. Nokrišņi, pārsvarā lietus, ir gaidāmi galvenokārt tikai rietumu rajonos. Sestdien rīta pusē pastiprināsies dienvidu puses vējš, ko visvairāk varēs izjust rietumu un centrālajos rajonos. Brāzmās vējš jūras piekrastē pastiprināsies līdz 17-19 m/s un pierims vien, tuvojoties svētdienas rītam. Teritorijā turpinot ieplūst aukstākam gaisam, svētdienas naktī austrumu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1…-3 grādiem, bet rietumu rajonos gaidāmi 0…+4 grādi. Līdzīga gaisa temperatūra saglabāsies arī svētdien dienas laikā. Vietām ir sagaidāmi nelieli nokrišņi.

AP/ Scanpix

Nākamajā nedēļā laika apstākļus galvenokārt turpinās noteikt ciklonu darbība. Nedēļas pirmajā pusē lielā daļā valsts teritorijas ir sagaidāms brāzmains vējš, kas pierims vien nedēļas vidū. Līdz ar brāzmaino vēju, bieži ir gaidāmi arī nokrišņi- lietus mīsies ar slapju sniegu un sniegu. Gaisa temperatūra nedēļas sākumā būs zemāka - vietām naktīs sals sasniegs -6…-9 grādus, bet līdz ar otrdienu atkaļ kļūs siltāks un gaisa temperatūra daudzviet svārstīsies ap 0 grādiem. Nedēļas otrajā pusē nokrišņu daudzums būs mazāks.

Ņemot vērā gaisa temperatūras svārstības un prognozētos nokrišņus, atsevišķos reģionos uz ceļiem veidosies apledojums, tādēļ aicinām autovadītājus būs uzmanīgiem! Augstāka apledojuma iespējamība būs centrālajos un austrumu rajonos.