Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sinoptiķi prognozē, kādi laikapstākļi gaidāmi nākamnedēļ

© AFP/ SCANPIX

Aizvadītajā nedēļas nogalē laika apstākļus noteica aktīvs ciklons, tādēļ daudzviet pastiprinājās vējš, bet nokrišņi tika novēroti tikai vietām. Svētdien dienvidu, dienvidrietumu vējš, daudzviet brāzmās sasniedza 15-19 m/s, bet jūras piekrastē, tai skaitā Liepājā un Ventspilī pat 19-22 m/s.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka nākamās darba nedēļas sākumā, ar aizejošo ciklonu saistītā, nokrišņu zona vēl turpinās šķērsot valsti, nesot slapju sniegu un sniegu (vietām sniega sega kļūs par 1-4 cm biezāka). Tomēr pirmdienas gaitā atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies, vējš pierims un kopējais mākoņu daudzums samazināsies, lai gan pēcpusdienā atsevišķas gubu-lietus mākoņu zonas virzīsies pāri Latvijai, daudzviet nesot īslaicīgus nokrišņus - slapju sniegu un lietu. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma -2…+5° intervālā.

Līdzīgi laika apstākļi saglabāsies arī naktī uz otrdienu un tās pirmajā pusē. Pierimstot vējam un samazinoties mākoņu daudzumam, gaisa temperatūra naktī vietām noslīdēs līdz -5…-7°, bet dienā nepārsniegs -2…+5°. Nakts stundās veidosies dūmaka, migla, bet dienā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi. Otrdienas vakarā Latvijas teritoriju sasniegs jau nākamais ciklons - valsti šķēros plašāka nokrišņu zona. Teritorijas lielākajā daļā gaidāmi mēreni nokrišņi, pastiprināsies arī dienvidrietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-19 m/s, bet atklātajā jūrā pat 20 m/s. Līdz ar mākoņu daudzuma palielināšanos, nakts uz trešdienu būs nedaudz siltāka, bet dienā austrumu puses vēji Latvijā ienesīs aukstāku gaisu, tādēļ giasa temperatūra, atkarībā no ģeogrāfiskā novietojuma, dienas gaitā nemainīsies vai pat pazemināsies.

LVĢMC

Trešdienas pēcpusdienā atmosfēras spiediens atkal īslaicīgi paaugstināsies, līdz ar to mitēsies arī nokrišņi un vējš, bet jau naktī uz ceturdienu Latviju sasniegs nākamais ciklons.

Šībrīža prognozes lieciena, ka nedēļas izskaņā un nogalē no jauna pastiprināsies vējš, piekrastes rajonos brāzmās sasniedzot 15-19 m/s, bet līdz ar brāzmaino vēju Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss. Dienā vietām gaisa temperatūra sasniegs +5…+7°, bet naktī tikai atsevišķos rajonos termometra stabiņš noslīdēs zem 0° atzīmes.