Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Laika prognoze: Ziemīgi laikapstākļi joprojām nav gaidāmi

© AFP/ SCANPIX

Tuvākajās dienās nav gaidāmas būtiskas laika apstākļu izmaiņas un saglabāsies rudenīgs laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Piektdien būs lielākoties mākoņains laiks, daudzviet pa laikam līs un gaisa temperatūra būs +2…+7° robežās, vien nedaudz siltāks būs Kurzemes piekrastē, kur termometra stabiņš pakāpsies līdz +9°. Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu gar Latvijas rietumu daļu virzīsies neliels ciklons, atnesot jaunu nokrišņu zonu.

EPA/SCANPIX

Tuvojoties sestdienas rītam, lietus pakāpeniski no rietumiem sāks mazināties un sestdien dienas laikā jau vietām uzspīdēs saule. Tiesa gan, tas nebūs uz ilgu laiku, jo naktī uz svētdienu Latvijai pietuvosies jauns ciklons ar plašāku nokrišņu zonu, kas skars lielāko Latvijas daļu. Naktī līs ilgstoši, rietumos arī stipri (nokrišņu daudzums pārsniegs 15 mm), bet dienā tik liels nokrišņu daudzums vairs nav gaidāms, un daudzviet lietus sāks mitēties ap svētdienas pusdienlaiku. Gan sestdien, gan svētdien dienas laikā gaisa temperatūra būs +4…+8° robežās, bet naktīs gaisa temperatūra būs +2…+6°.

Līdz ar jauno nedēļu Latvijā ieplūdīs aukstākas gaisa masas, tādēļ gaidāma gaisa temperatūras pakāpeniska pazemināšanās. Īpaši to varēs izjust nakts stundās nākamās nedēļas vidū un tās otrajā pusē, kad gaisa temperatūra Latvijas austrumos pazemināsies līdz -4°, vien piekrastes rajonos tā svārstīsies ap 0°, bet dienā tā pamatā jau visā teritorijā būs nedaudz virs 0°, vien austrumos varētu būt par grādu vēsāks. Tāpat pa laikam gaidāmi nokrišņi- lietus, sniegs, līdz ar to īpaši uzmanīgiem būs jābūt autovadītājiem, jo ceļi daudzviet būs slideni.