Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Laika prognoze otrdienai iepriecina - nokrišņi nav gaidāmi

© F64

Agrā otrdienas rītā migla konstatēta galvenokārt Rīgas, Ogres, Bauskas, Jelgavas, Dobeles un Saldus pusē, redzamība vietām samazinājusies līdz 200 metriem, liecina dati no uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra. Uz ceļiem vietām iespējams apledojums, agrā rītā tas konstatēts Liepājas pusē. Nav ievērojamu nokrišņu, debesīs saglabājas visai daudz mākoņu. Pūš lēns vējš un ir bezvējš. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Liepājas lidostā, kur termometra stabiņš noslīdējis līdz -1 grādam. Vietām citviet piekrastē ir +7 grādi, valsts lielākajā daļā 0..+6 grādi.

Otrdien vietām Latvijā var saglabāties migla, valsts lielākajā daļā uzspīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi.

Vakarā atsāksies miglas sabiezēšana, redzamība dažviet var samazināties līdz simts metriem, tāpat sāks veidoties apledojums uz ceļiem. Visā valstī būs lēns vējš vai bezvējš, gaisa temperatūra dienas vidū paaugstināsies līdz +4..+9 grādiem.

Rīgā samazināsies mākoņu daudzums un gaiss iesils līdz +8 grādiem. Saglabājoties lēnam mainīga virziena vējam, no rīta un vakarā vietām gaidāma migla.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz aptuveni 770 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.