Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmās prognozes: Kādi laikapstākļi gaidāmi valsts svētkos

© Gatis Rozenfelds/ F64 Photo Agency

Nākamās nedēļas nogalē Latviju sasniegs Atlantijas ciklons, kas atnesīs lietu un brāzmainu vēju, liecina pašreizējās laika prognozes.

Jaunnedēļ no otrdienas līdz ceturtdienai laikapstākļus noteiks anticiklons, tāpēc nebūs ievērojamu nokrišņu, gaidāms lēns vējš, brīžiem iespējama bieza migla un apledojums uz ceļiem. Reģionos, kur izklīdīs mākoņi, gaisa temperatūra diennakts tumšajā laikā noslīdēs zem nulles.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm nākamās nedēļas nogalē no rietumiem ieradīsies ciklons, un arī Lāčplēša dienā iespējams lietus un brāzmains vējš. Gaisa temperatūra nepārsniegs +10 grādu un naktīs pārsvarā būs virs nulles atzīmes.

Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Prognozes 18.novembrim, Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai, pagaidām ir atšķirīgas - iespējama gan anticiklona, gan ciklona ietekme, tomēr maza varbūtība, ka iestāsies ziemai atbilstoši laikapstākļi.

Pagājušā gada novembra pirmajā pusē Latvijā valdīja ziema, sniega segas biezums Rīgā sasniedza 25 centimetrus, Lāčplēša dienā vēl saglabājās 16 centimetru dziļš sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Minimālā gaisa temperatūra naktī no 10. uz 11.novembri Ainažos bija -14,3 grādi.

Savukārt 2015.gada 11.novembrī gaisa temperatūra Latvijā pakāpās līdz +7..+12 grādiem, vēl par grādu siltāka Lāčplēša diena bija 2008.gadā.