Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Noskaidro, kādi laika apstākļi gaidāmi Līgo vakarā un Jāņos

© Ādolfs Mārtiņš Krauklis, F64 Photo Agency

Līgo dienu pavadīsim bez ievērojamiem nokrišņiem, bet, tuvojoties vakaram, aizvien lielāku Latvijas teritoriju klās mākoņi, ziņo meteo.lv.

Naktī uz 24.jūniju no rietumiem Latviju šķērsos nokrišņu zona, kas arī Līgo naktī rietumu un centrālajos rajonos atnesīs nelielu lietu.

Latvijas austrumu rajonus lietus sasniegs Jāņu rītā un vien nelielā daļā Latvijas teritorijas būs iespējams vērot saullēktu. Pakāpeniski dienas laikā, sākot no rietumiem, nokrišņi mitēsies un vakarā virs lielas daļas Latvijas debesis skaidrosies. Līgo naktī gaisa temperatūra būs no +8…+14°, bet Jāņu dienā temperatūra būs vien +14…+18° robežās.

Arī nākamajās dienās saglabāsies nepastāvīgs laiks un gan 25.06, gan 26.06 lielā daļā Latvijas ir gaidāms lietus un spēcīgas vēja brāzmas, kas atsevišķās vietās var sasniegt pat 20 m/s.

meteo.lv

Naktī uz 25.06, kā arī naktī uz 26.06, gaisa temperatūra būs +11…+15 grādi, bet dienas laikā termometra stabiņš pieturēsies +15…+20 grādu robežās. Nākamās nedēļas vidū vējš pakāpeniski pierims, tomēr pāri Latvijai virzīsies vairākas lietus zonas, kas vietām var nest pat stipru lietu. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā par pāris grādiem paaugstināsies.