Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Drīzumā atkal gaidāmas salnas

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Maija izskaņā Latviju var sasniegt auksts gaiss no Arktikas, līdz ar to iespējamas salnas, vēsta jaunākās laika prognozes.

Gan ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes, gan Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskie modeļi patlaban paredz, ka nākamnedēļ gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies un brīžiem līs. Aukstākais laiks prognozēts, sākot ar 27.maiju.

Maija pēdējās naktīs gaisa temperatūra vietām Latvijā var noslīdēt 1-2 grādus zem nulles, zāles augstumā - vēl dažus grādus zemāk. Lielākajam nosalšanas riskam būs pakļauti kartupeļi, lauka gurķi un tomāti, kā arī ķirbji un kabači. Spēcīgas salnas gadījumā var ciest arī daudzi citi augi.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

14 naktīs no aizvadītajām 20 maija naktīm gaisa temperatūra Latvijā ir noslīdējusi zem nulles. 10.-12.maija aukstums bija lielākais, kāds šajos datumos jebkad reģistrēts, - sals vietām sasniedza -5..-7 grādus.

Pirmā aukstā atmosfēras fronte Latviju šķērsos jau tuvākajā diennaktī, tomēr jaunās nedēļas sākumā vēl gaidāms salīdzinoši silts laiks.