Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Šonedēļ kritīs visi mēneša aukstuma rekordi

© Andrejs Strokins, F64 Photo Agency

Lai arī rit maija otrā nedēļa, mūsu reģionā ir ieplūdis auksts gaiss, kāds ierastāks būtu aprīļa vidum. Aizvadītajā naktī jau daudzviet Latvijā gaisa temperatūra pazeminājās zem 0 grādiem, Zosēnos termometra stabiņš noslīdēja pat līdz -3,5 grādu atzīmei, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Turklāt Latviju aizvadītajā naktī šķērsoja nokrišņu zonas, kas nesa ne vien lietu, bet arī slapju sniegu. Nakts pirmajā pusē nokrišņi tika novēroti valsts austrumu rajonos, bet nakts otrajā pusē un no rīta sevišķi intensīva snigšana tika novērota vietām Kurzemē, kur dažu stundu laikā izveidojās pat 5 cm bieza sniega sega.

Vičaku novērojumu stacijā Kurzemes ziemeļos / meteo.lv

Aukstās gaisa masas virs mūsu reģiona saglabāsies vēl pāris dienas, tādēļ nākamās naktis (nakts uz trešdienu un ceturtdienu) būs vēl aukstākas, kad teritorijas lielākajā daļā gaidāms sals līdz pat -1...-5 grādiem.

Lai arī pēc tam aukstās gaisa masas no mūsu reģiona pakāpeniski atkāpsies, tomēr naktis būs skaidras un ar lēnu vēju, tādēļ arī naktīs uz piektdienu un sestdienu vēl daudzviet piesals.

Dienas laikā trešdien un ceturtdien nebūs siltāks par +4...+9 grādiem, bet piektdien temperatūra paaugstināsies jau līdz +9...+13 grādiem, sestdien un svētdien vēl augstāk.

Jau aizvadītajā naktī tika uzstādīts viens jauns minimālās temperatūras rekords - Skrīveros 9. maijā līdz šim gaisa temperatūra līdz -1,9 grādiem nebija pazeminājusies. Turpmākajās naktīs noteikti tiks pārspēti vēl vairāki gan konkrēto dienu minimālās gaisa temperatūras rekordi, gan, iespējams, arī dekādes vai pat kādā no novērojumu stacijām arī mēneša rekords.

Gan šodien, gan arī rīt un parīt vēl daudzviet Latvijā gaidāmi nokrišņi - gan lietus, gan arī slapjš sniegs un sniega graudi, tāpat kā šodien vietām zemes virsmu pārklās arī sniega sega. Uzmanību, autovadītāji - ceļi būs slideni, bet intensīvas snigšanas laikā redzamība var būt pasliktināta! Piektdien nelieli nokrišņi gaidāmi vien valsts austrumu rajonos, bet sestdien un svētdien būs sauss laiks visā Latvijā.