Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sestdien gaiss iesils līdz pat +21 grādam

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Sestdien Latvijā pārsvarā saglabāsies saulains laiks. Dienas otrajā pusē valsts ziemeļaustrumos mākoņi aizklās debesis, nav gaidāmi ievērojami nokrišņi.

Naktī no piektdienas uz sestdienu gaisa temperatūra vietām valstī noslīdēja zem nulles atzīmes, tostarp lidostā "Rīga" un dažviet citviet galvaspilsētas tuvumā nakts izskaņā bija -2 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija 0..-1 grāds, un visā Latvijā termometra stabiņš noslīdēja zem +6 grādiem.

Sestdienas rīts sauss un saulains, vietām plāni mākoņi. Pūš lēns vējš, galvenokārt rietumu vējš. Arī Rīgā saulains laiks un lēns dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra pilsētas centrā un ziemeļos naktī nebija zemāka par +4..+5 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,7 grādiem Ainažos un Mērsragā līdz +21,4 grādiem Rucavā.

Sestdien lēns līdz mērens rietumu vējš pakāpeniski pāries ziemeļu vējā. Tā ietekmē gaisa temperatūra pretvēja piekrastē nav gaidāma augstāka par +11..+14 grādiem, pārējā valstī gaiss iesils līdz +17..+21 grādam.

Rīgā gaidāma sausa un saulaina sestdiena, nelielu rietumu vēju nomainīs mērens ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra iesākumā pakāpsies līdz +18 grādiem, pēcpusdienā kļūs vēsāks un vakarā gaiss atdzisīs līdz +10 grādiem.

No ziemeļiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens pazeminājies līdz 760-763 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

6.maijs, visticamāk, ir pēdējā tik siltā diena maija pirmajā pusē; dažas no tuvākajām diennaktīm būs ļoti aukstas.