Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Aprīļa sākumā gaisa temperatūra strauji paaugstināsies

© Nora Krevneva, F64 Photo Agency

Nedēļas nogale gaidāma silta. Pēdējās dienās varēja novērot gaisa temperatūras pakāpenisku pieaugumu un šodien lielākajā teritorijas daļā tā sasniegs +4…+9 grādus, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien gaiss iesils līdz +12…+17°, savukārt svētdien lielākajā teritorijas daļā termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +13...+18° atzīmei, vien piekrastes rajonos gaisa temperatūra nebūs augstāka kā +7…+12°. Pūtīs mērens vējš un pa laikam gaidāms neliels lietus - sestdien pārsvarā austrumos, bet svētdien teritorijas lielākajā daļā.

Maksimālā gaisa temperatūra Latvijā 02.04.2017. / meteo.lv

Darba nedēļas sākumā nokrišņu zona atkāpsies uz dienvidaustrumiem nedēļas pirmās dienas paies bez ievērojamiem nokrišņiem. Maksimālā gaisa temperatūra šajās dienās vidēji sasniegs +7…+12 grādus, bet naktīs tā nebūs zemāka par +2…+5 grādiem Tikai naktī uz otrdienu, debesīm skaidrojoties, rietumu rajonos gaisa temperatūra var pazemināties dažus grādus zem nulles.

Arī turpmākajā nedēļā būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas. Nokrišņi gaidāmi vien nedēļas vidū, bet pēdējās darba nedēļas dienas atkal būs sausas. Temperatūra gan naktī, gan dienā pieturēsies virss nulles un vējš mēreni pūtīs no rietumu puses.