Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

LAIKA PROGNOZE brīvdienām: kļūs aukstāks un pieaugs sniega sega

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Nedēļas izskaņā virs Eiropas ziemeļrietumiem atradīsies vairāki dziļi cikloni, kas noteiks laika apstākļus arī Latvijā - būs daudz nokrišņu, šodien teritorijas lielākajā daļā gaidāms atkusnis, brīvdienās atkal piesals, tomēr gaisa temperatūra nebūs zemāka par -4…-6 grādiem, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jau šovakar no dienvidiem Latvijai pietuvosies plaša nokrišņu zona, kas izraisīs ilgstošu snigšanu visas nakts garumā. Snigšana gaidāma arī sestdien un naktī uz svētdienu, bet galvenokārt valsts austrumu daļā.

Sniega segas biezums kopumā šo dienu laikā dažviet pieaugs pat par 10-15 cm. Šodien un rīt dienas laikā, gaisa temperatūra daudzviet gaidāma ap 0 grādiem, šādos apstākļos uz ceļiem veidosies apledojums, līdz ar to autovadītājiem jābūt uzmanīgiem!

Darba nedēļas sākumā pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, līdz ar to tikai dažviet nedaudz snigs, bet gaisa temperatūra naktīs teritorijas lielākajā daļā pazemināsies līdz -8...-13 grādiem, vien dažviet piekrastē nebūs aukstāks par -4...-5 grādiem. Nedēļas vidū un otrajā pusē virs Latvijas atradīsies spēcīgs un plašs anticiklona centrs, līdz ar to nokrišņi nav gaidāmi, un, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies vēl par pāris grādiem.