Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

NOSKAIDRO, kāds laiks gaidāms tuvākajās 7 dienās

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Pirmās decembra dienas Latvijā aizritēs nelielu ciklonu ietekmē, tādēļ daudzviet gaidāmi nokrišņi, pārsvarā sniegs un slapjš sniegs, vien jūras piekrastē iespējams arī lietus, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vietām veidosies neliels apledojums un intensīvas snigšanas laikā būs pasliktināta redzamība. Pūtīs brāzmaini ziemeļrietumu, ziemeļu vēji, kas piekrastē pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 m/s. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz 0…-7 grādiem, bet naktī uz pirmdienu valsts dienvidaustrumos pat līdz -12 grādiem. Savukārt dienas laikā termometra stabiņš rietumos pakāpsies līdz -3…+4 grādiem, bet austrumos pieturēsies 0…-8 grādu robežās.

Jaunās darba nedēļas sākumā Latviju šķērsos nokrišņu zonas no ziemeļrietumiem, un, lai gan nokrišņi gaidāmi teritorijas lielākajā daļā, tomēr tie būs pārsvarā nelieli un īslaicīgi. Saglabāsies brāzmaini rietumu puses vēji, kas daudzviet brāzmās sasniegs 15-18 m/s.

Savukārt nākamās nedēļas vidū virs Centrāleiropas pastiprināsies plašs anticiklons, kas noteiks laika apstākļus arī Latvijā, līdz ar to nokrišņi gaidāmi vien atsevišķos rajonos, un ar rietumu puses vējiem Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa.