Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Šonedēļ vietām gaiss atdzisīs līdz -13 grādiem; pūtīs brāzmains vējš

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Darba nedēļas sākumā laika apstākļus Latvijā turpinās noteikt aktīva ciklona rietumu mala, tādēļ gubu mākoņi brīžiem nesīs slapju sniegu un sniegu. Kurzemē gaidāma arī stipra snigšana. Pirmdien saglabāsies mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, brāzmās piekrastē sasniedzot 20-22 m/s, tomēr pakāpeniski tas pierims, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas vidū Latviju no rietumiem šķērsos zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, kas teritorijas lielākajā daļā no jauna atnesīs nokrišņus - pārsvarā sniegu un slapju sniegu. Rietumu puses vējš vietām brāzmās sasniegs 15-18 m/s, un gaidāms arī neliels putenis.

Darba nedēļas beigās Latviju vēl joprojām šķērsos atsevišķas nokrišņu zonas, tādēļ daudzviet gaidāmi nokrišņi, tomēr to intensitāte vairs nebūs liela un pakāpeniski nokrišņi mitēsies.

Līdz ar decembra iestāšanos, gaisa temperatūras gan naktīs, gan dienās pieturēsies zem 0 grādu atzīmes. Valsts austrumu daļā gaisa temperatūra nakts stundās pazemināsies pat līdz -9…-13 grādiem, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies vien līdz -4…-9 grādu atzīmei. Vienīgi jūras piekrastē, kur vējš pūtīs no jūras, dienas laikā gaiss iesils līdz 0…+2 grādiem.