Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

NOSKAIDRO, kādi laika apstākļi gaidāmi valsts svētkos

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozētā maksimālā gaisa temperatūra 18. novembrim © meteo.lv

Sinoptiķu prognozes rāda, ka Latvijas proklamēšanas dienā, 18. novembrī, laiks būs silts un sniega sega būs nokususi.

Laika ziņu cilvēks Toms Bricis sociālajos tīklos publicējis 18. novembra laika prognozi. "Ne tik silts kā pērn, kad dažviet bija +11°, bet šogad 18. novembris lielākajā Latvijas daļā būs +6..+9° un ierastais smidzinošais dūmakmiglas lietus," vēsta T. Briča ieraksts Twitter.

Ja brīvdienās laika apstākļus virs Latvijas noteica anticiklona ziemeļaustrumu mala un lielā daļā Latvijas vēl valdīja ziemai raksturīgi laika apstākļi, tad šonedēļ virs mūsu teritorijas aktivizēties ciklonu darbība un atgriezīsies rudens, vēsta meteo.lv.

Rietumu, ziemeļrietumu vējus nomainīs dienvidu puses vēji, un Latvijā ieplūdīs siltāks un mitrāks gaiss. Ciklonu ietekmē laiks būs lielākoties mākoņains un ik dienu gaidāmi arī nokrišņi. Pārsvarā lietus, tomēr nedēļas pirmajā pusē galvenokārt valsts austrumu daļā, gaisa temperatūrai pieturoties ap un nedaudz zem 0 grādiem, gaidāms arī slapjš sniegs un sniegs, kas pirmdien Vidzemē būs stiprs. Atsevišķos rajonos veidosies arī neliels apledojums. Nedēļas vidū piekrastē pastiprināsies arī dienvidrietumu, dienvidu vējš, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s.