Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Velokurjers "Latgalītē" atklāj zagtu un pārkrāsotu "BalticBike" divriteni

© asd

SIA Velokurjers mehāniķis starp krāmu tirgū "Latgalīte", Rīgā pārdošanā izliktajiem lietotajiem velosipēdiem atpazina pārkrāsotu BalticBike divriteni. Pastāstījis saviem kolēģiem, viens no kurjeriem raksturīgā dizaina divriteni tirgū nemanāmi nofotografējis, izsaucis policiju un, pateicoties tam, ka braucamais bija iepriekš reģistrēts CSDD reģistrā, pierādījis, ka tirgū izliktā prece zagta.

"Sestdien, kad es tieši taisījos doties treniņā, velokurjera mehāniķis atnāca uz biroju un sacīja ka esot Latgalītes tirgū viens BalticBike nomas velo. Es nekavējoties devos izlūkos un arī piefiksēju, ka patiešām tas nomas velosipēds tur tiek tirgots. Es neuzkrītoši, tā, itkā pastaigājoties un garām ejot, lai tirgotājam nerastos aizdomas, ka es ko fotografēju, slepus telefona displejā nospiedu bildēšanas pogu.

Izgāju no tirgus plača ārpusē un sākotnēji piezvanīju citam kurjeram un apspriedāmies kā rīkoties. Nolēmām, ka jāzvana policijai un nekavējotoes tā arī izdarīju. Policija ieradās notikuma vietā aptuveni pēc 15-20 minūtēm un mēs kopā gājām iekšā tirgū, lai parādītu to velosipēdu, bet to velosipēdu tirgotājs jau bija paspējis noslēpt. Es parādīju bildi ar velosipēdu un policists uzstāja tirgotājam, lai parāda manu telefonu ar bildi ekrānā un tirgotājs teica, ka ir tāds velo un atvēra savas būdas durvis, un izdzina laukā.

Tirgotājs, pirmajā brīdī, arī policists prasīja, lai es parādu dokumentu, ka esmu šī velosipēda īpašnieks, bet es izstāstīju ka šis ir nomas velosipēds, kurš ir arī reģistrēts CSDD brīvprātīgajā reģistrā. Es iegāju caur telefonu internetā un noskaidroju ka šis velo ir pazudis 13.jūnijā. Tirgonis gan sacīja pavisam ko citu - esot nopircis šo velosipēdu pirms diviem gadiem.

Policija iekrāva velosipēdu busiņā un aizveda mani, to tirgoni un velosipēdu uz Latgales priekšpilsētas iecirkni. Mani nopratināja, es uzrakstīju paskaidrojumu. Policists pateica man "Paldies!", ka es tik operatīvi nostrādāju."

Latvijas Riteņbraucēju apvienība (LATRIT) pateicas Velokurjera darbiniekiem un Valsts policijas darbiniekiem par operatīvo rīcību!

"Šis gadījums apliecina to, ka ir jāziņo policijai un ka policija reaģē uz šķietami maznozīmīgiem gadījumiem. Aktīvai sabiedrības līdzdarbibai nozieguma novēršanā ir būtiska loma," saka LATRIT valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks. "Šādos gadījumos ir gandarījums, ka pēc LATRIT ierosinājuma CSDD tapušais tapušais Brīvprātīgais velosipēdu reģistrs ir sevi attaisnojis un cerams, ka arī turpmāk tas tikai sevi pierādīs."

Pēc LATRIT ierosmes šobrīd notiek CSDD darbs ar velosipēdu tirdzniecības vietām, lai velosipēdu reģistrāciju nākotnē varētu veikt jau veikalā un pārbaudīt velosipēda patiesos īpašniekus būtu iespēja arī velosipēda remonta darbnīcās.