Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ārstu apsūdz par 800 eiro liela kukuļa pieņemšanu

© f64

Ģenerālprokuratūra uzrādījusi apsūdzību ārstam par 800 eiro nelikumīgu pieņemšanu.

Ārstam uzrādīta apsūdzība par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos līdz pieciem gadiem, aģentūrai LETA pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

KNAB paziņojumā presei rakstīja, ka 2017.gada jūlijā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests hospitalizēja pacienti. Septembrī ārsts veica pirmsoperācijas apskati un pieprasīja pacientei prettiesisku labumu 800 eiro apmērā.

KNAB pēc pāris dienām saņēma iesniegumu par iespējamu kriminālnoziegumu. Lai arī ārsts veica operāciju, birojs saņēma iesniegumu par iespējamu kriminālnoziegumu.

KNAB ierosināja tiesai pieņemt lēmumu par speciālā izmeklēšanas eksperimenta veikšanu pret ārstu. Tiesa KNAB ierosinājumu akceptēja un arī atļāva izdarīt kratīšanu ārsta kabinetā.

Pērn 12.septembrī ārsts pieņēma prettiesisku labumu 800 eiro un KNAB šajā dienā kratīšanā mediķa kabinetā izņēma šo summu.