Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā piespriež sodu 8 bērnu mātei, kura meloja, ka tikusi izvarota

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

2016. gada 13. februārī sieviete nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret kādu vīrieti policijai sniedza apzinātu nepatiesu informāciju, ka pret viņu pastrādāts noziedzīgs nodarījums. Proti, kādā dzīvoklī Zaļās birzes mikrorajonā vīrietis veicis dzimumaktu pret viņas gribu. Policija uzsākusi kriminālprocesu, taču vēlāk atklājies, ka likumsargi ir maldināti – noziedzīgs nodarījums nav noticis, portālā liepajniekiem.lv raksta "Kurzemes Vārds".

Apsūdzētā, kura laidusi pasaulē astoņus bērnus, jau agrāk ir divas reizes tiesāta, pēdējoreiz pagājušā gada janvārī Liepājas tiesa (tagad Kurzemes rajona tiesa) viņai piesprieda divu gadu un sešu mēnešu ilgu nosacītu sodu par 2016. gada maijā pastrādātu laupīšanu, kā arī par sveša cilvēka bankas kartes izmantošanu un iznīcināšanu.

Tiesātās jaunākajam bērnam ir tikai 11 mēneši, sieviete nekur nestrādā un pārtiek no pabalstiem

Šonedēļ tiesā sieviete apgalvoja, ka pēc pirms diviem gadiem notikušā alkoholu vairs nelietojot un esot nostājusies uz labošanās ceļa. Bērni tagad dzīvojot pie viņas, apsūdzētā sadarbojoties ar sociālajiem darbiniekiem, bāriņtiesu, viņas mājokli regulāri apmeklējot ģimenes asistents.

Tiesātās jaunākajam bērnam ir tikai 11 mēneši, sieviete nekur nestrādā un pārtiek no pabalstiem. Arī uz dzīvesbiedra atbalstu viņai neesot ko cerēt, jo vīrietis ir policijas meklēšanā saistībā ar vardarbību pret bērniem. "Nožēloju, lūdzu iespēju dzīvot tālāk, audzināt savu bērnus un dzīvot normālu dzīvi," tiesā sacīja sieviete.

Par apzinātu nepatiesu ziņojumu tiesa kā galīgo sodu šonedēļ viņai piesprieda divus gadus astoņus mēnešus nosacīti. Ja šajā laikā sieviete izdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu vai administratīvo pārkāpumu, nepildīs Valsts probācijas dienesta noteiktos pienākumus, viņai būs jādodas nebrīvē.

Avots: liepajniekiem.lv