Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Neizdodas Latvijā ievest kontrabandas cigaretes, kas paslēptas akmeņogļu un kukurūzas kravās

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © F64

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsušas 168 400 cigarešu kontrabandu, informēja VID.

Kontroles rezultātā izņemtas 58 400 cigaretes "Premjer" un "Fest" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienu vagonos zem akmeņoglēm un kukurūzas graudu kravā.

VID informēja, ka šogad 23.maijā Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca vilciens ar akmeņogļu kravu. Noskenējot vilciena sastāvu, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu. Muitas fiziskās kontroles laikā tika konstatēts, ka divos vagonos zem akmeņoglēm ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 58 400 cigaretes "Premjer" un "Fest" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Arī 22.maijā Indras muitas kontroles punkta darbinieki atklāja divos kravas vilciena vagonos akmeņoglēs ieraktas kastes, kurās atradās 70 000 cigarešu "Premjer". Arī šajā gadījumā cigaretes tika atklātas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā.

Savukārt 16.maijā Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot skenējumu attēlu analīzi, radās aizdomas par slēptu cigarešu pārvietošanu vagonā ar kukurūzas graudu kravu. Atverot "hopper" tipa vagona lūkas, tika konstatēti deviņi dažādi iepakojumi, kuros atradās cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 40 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantam uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.