Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par krāpnieciskām darbībām aizturētas divas VUGD amatpersonas

© Ilze Zvēra/F64

Par krāpnieciskām darbībām iepirkumos aizturētas divas VUGD amatpersonas un divas civilpersonas, informē Diāna Petersa,Iekšējās drošības biroja priekšnieka palīdze

Aizdomās par krāpšanu personu grupā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu šonedēļ Iekšējās drošības birojs aizturēja divas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas, kā arī divas civilpersonas.


Personas tiek turētas aizdomās par krāpnieciskām darbībām VUGD iepirkumu jomā.


Iekšējās drošības birojā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta otrās daļas un 318. panta otrās daļas.


VUGD amatpersonām piemērots aizdomās turētās personas statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu. Privātpersonām šajā kriminālprocesā ir personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess, statuss.


Iekšējās drošības birojs turpina pirmstiesas izmeklēšanu.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.



Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiesībsargājoša iestāde, kuras funkcijas ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu (izņemot Drošības policiju) amatpersonas un darbinieki.